Adatvédelmi és cookie-használat tájékoztató (Privacy and Cookies Policy) GDPR


A magánélet védelme


A Hun a Food-nál bízhat bennünket abban, hogy a legjobb termékeket a kedvező áron szállítjuk. És azt szeretnénk, hogy biztonságban érezze magát, hogy minden személyes adatot biztonságosan kezelünk és biztonságban tartunk. Elkötelezettek vagyunk az adatvédelem védelmében, ezért van ez a tájékoztató - hogy elmagyarázzuk, hogyan gyűjthetjük és használhatjuk személyes adatainkat, és miért teszük


Miért gyűjtünk információt?

Ez egyszerű. Ügyfeleinktől információt gyűjtünk, hogy segítsünk nekik az általunk kínált szolgáltatás nyújtásában és folyamatos fejlesztésében. Ez azt jelenti, hogy ha a Hun a Food tól vásárol, és / vagy bónuszkártyát kér, vagy bármely szolgáltatásunkat használja, elkerülhetetlen, hogy megadja nevét címét stb. Ahhoz hogy ki tudjuk szolgálni személyes adatokra van szükségünk mellyet GDPR szabályzásának megfelelően kezelünk.


Hogyan használjuk az Ön adatait?

Ez egy fontos kérdés. Az Ön adatait többféle módon használjuk - és mindez az információtól függ. Az Ön adatai nélkül azonban nem tudjuk minden fantasztikus szolgáltatásunkat, például a vásárlást az ajtóhoz szállítani, vagy a legfrissebb ajánlatainkat és frissítéseinket biztosítani (kivéve, ha nem kérte tájékoztatást hírlevélben ). Az Ön által összegyűjtött összes információt az általunk használt megbízó vagy megbízott külső processzor használja. Nézze meg az alábbi táblázatokat, hogy megtudja, mit csinálunk, és miért csináljuk.


Milyen információkat gyűjthetünk? Miért gyűjtjük?


Az Ön neve, életkora és neme szükséges:


  • Annak érdekében, hogy ellenőrizze személyazonosságát és személyre szabhassa Hun a Food élményét

  • Alapvető csalásmegelőzés és felderítés

    Otthoni címe szükséges:

  • Hasznos otthoni kézbesítés segítése érdekében a vezetők tudják, hogy hol találhatók meg

  • Annak érdekében, hogy biztosítsa, hogy a kapcsolatot a fantasztikus szolgáltatásaink, termékeink, szolgáltatásaink, eseményeink, promócióink és különleges ajánlataink körében, a közvetlen levelezés révén

  • Hogy megtaláljuk akkor is amikor postai úton válaszolunk

  • Bónuszkártya és bármilyen helyettesítés elküldéséhez (ne aggódj, a megtakarítások biztonságosan tárolódnak a rendszerünkben)

  • A kuponokat küldhetünk nyereményjáték nyerteseként

  • Minták küldése kedvenc bloggereinknek


Annak biztosítása érdekében, hogy ne kapjon postai újabb közvetlen marketinges leveleket, ha leiratkozott a szolgáltatásról




az email címed szükséges:


  • Annak érdekében, hogy regisztráljon egy bónuszkártyára, amely ajánlatokat és / vagy online vásárlási számlákat küldünk

  • Ahhoz, hogy új jelszót adjon a fiókjaihoz

  • A megrendelés nyugtázását, módosítását és befejezését tartalmazó e-mailek elküldéséhez, amikor termékeinket online rendeljük, egy hasznos referencia

  • Megkérdezni, hogy szeretné-e felülvizsgálni a vásárlást, és segítené termékeinket, hogy a legjobbak legyenek

  • Ahhoz, hogy megkönnyítse az Ön elérhetőségeinek megtekintését és testreszabását

  • Annak érdekében, hogy az e-mail és a közösségi média hirdetések révén biztosan értesüljön a fantasztikus funkciók, termékek, szolgáltatások, események, promóciók és különleges ajánlatok körében

  • Az e-mailek rögzítéséhez és az esetlegesen felmerülő problémák vagy problémák figyelemmel kíséréséhez. Ez segít folyamatosan javítani szolgáltatásainkat

  • Annak érdekében, hogy ne kapjon több marketing e-mailt, ha leiratkozott a szolgáltatásról


Az Ön telefonszáma (beleértve az otthoni és / vagy mobilszámokat)szükséges:


  • Ha kapcsolatba szeretnénk lépni veled, ha van egy kérdésünk egy megrendeléssel kapcsolatban, és hogy meg győződjünk róla, hogy szolgáltatásunk rendben van

  • SMS-visszaigazolások küldéséhez, hogy segítsen nyomon követni a megrendelést, online megrendelés kiszállítás közben

  • Annak érdekében, hogy értesülj az összes fantasztikus szolgáltatásunkkal, termékünkkel, szolgáltatásunkkal, eseményünkkel, promóciónkkal és különleges ajánlatainkkal, az SMS segítségével

  • Annak biztosítása érdekében, hogy ne kapjon SMS-marketinges üzeneteket, ha leiratkozott a szolgáltatásról



A kapcsolattörténet (beleértve a telefonhívásokat és visszajelzéseket)szükséges:


  • Annak érdekében, hogy mindig biztosítsuk a legjobb ügyfélszolgálatot és képzési célokat

  • Annak érdekében, hogy teljes mértékben megvizsgálhassuk az Ön által felvetett aggályokat

  • Bármilyen kérdés vagy kérdés naplózása és az érintett üzletek tájékoztatása, hogy segítséget nyújtson Önnek



Hely meghatárizási adatok telefonjáról vagy laptopjáról (beleértve az IP-címet, az eszköz típusát és, csak akkor ha beleegyezik, hogy megosztja velünk, helyadatait)szükséges:


  • Annak érdekében, hogy webhelyünk folyamatosan javuljon, és hasznos alapértelmezett beállításokat állítson be Önnek

  • Az online izlandi élmény lágyabbá tételéhez és az utazásnak a webhelyen való testreszabásához

  • Annak érdekében, hogy alapvető védelmet biztosítson a csalás ellen, és teljesítsük jogi kötelezettségeiket az adatok megőrzése érdekében


A vásárlási előzmények és a mentett elemek szükséges:


  • Ahhoz, hogy szerződése legyen velünk - mert ha nem tud kosárba helyezni a dolgokat, akkor nem lehet megvenni!

  • A vásárlási előzmények rögzítéséhez és a kedvenc elemek listájának létrehozásához gyorsabbá és könnyebbé teheti a vásárlási élményt minden egyes vásárláskor

  • A vásárlási szokások megértéséhez adjon többet a szeretett dolgokról, és segítsen nekünk maradni a verseny előtt

  • Ahhoz, hogy segítsen nekünk megfelelni a törvénynek



Adatai fizetésnél szükségessek:


  • Ahhoz, hogy termékeket rendelhessen a pénztárból, PayPal és kártyás fizetéssel, beleértve a betéti, hitel- és bónuszkártyával.

  • Saját fiókom (hunafood.co.uk) vagy a Saját bónuszkártya számlám

  • Ahhoz, hogy segítsen hozzáférni a Saját fiók részhez az oldalunkhoz és frissíteni tudjuk adatait, részleteket, hogy a szolgáltatások zökkenőmentesen működjenek

  • A fizetési információk és a megrendelések feldolgozásának elősegítése érdekében hogy, gyorsan és biztonságosan ki tudjuk szolgálni

  • Ha szeretné kiválasztani a témát, és kapcsolatba lépni Izlanddal a vásárlási élményével kapcsolatban - ez lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan kezeljük a lekérdezéseit

  • Ahhoz, hogy az Ön álltal megadott keresett adatok alapján teszteljünk rendszerünket, testreszabjuk, hogy a webhely legjobb változatát láthasa és személyre szabhasuk aktivitása alapján.

  • Annak érdekében, hogy Ön frissítse a bónuszkártyádon elérhető ajánlatainkat és jutalmakat

    Így mindig meg tudja nézni a meglévő és új kedvezményeit és megtakarításat.



Abban az esetben,ha összekapcsolja a Twitter vagy a Facebook fiókjait weboldalunkkal ez szükséges lehet:


  • Ahhoz, hogy még gyorsabban és könnyebben tudjon bejelentkezni honlapunkra, az eddigieknél is gyorsabb és könnyebb

  • Annak érdekében, hogy biztosan legyél a fantasztikus funkciók, termékek, szolgáltatások, események, promóciók és különleges ajánlatok körében, a közösségi média erejével is

  • Az üzleten belüli tranzakciók


  • A tranzakciós információk kinyomtatását is lehetővé teszi, hogy a korábban kosárba rakott tételek en vesszenek el en törlődjenek ki

  • A vásárlási szokások megismerésével, segít nekünk javítani a szolgáltatásainkon versenyben maradni


  • Ahhoz, hogy segítsen nekünk a statisztikát készíteni, hogy melyik a legnépszerűbb szolgáltaás termék

  • Ahhoz, hogy segítsen nekünk megfelelni a törvénynek

  • Az üzletünkben szerzett tapasztalatait megoszthatja

  • A problémák tárolása és a vásárlói tapasztalatok javítása

  • Ahhoz, hogy hatékonyabban oldjuk meg a problémákat (szerencsére ez nem túl gyakran történik meg)

  • A lopás vagy más bűncselekmény megelőzése érdekében

  • A felmérésekre, promóciókra és versenyen adott válaszok



A törvény lehetővé teszi számunkra, hogy a fenti információkat több okból gyűjtsük össze és használjuk fel, többek között:


Az Ön hozzájárulásával

Az Önnel kötött szerződések végrehajtása, például a vásárláshoz

Jogi megfelelés - néha nincs választásunk, jogilag kötelesek vagyunk információt gyűjteni és megosztani, például csalással vagy bűncselekményekkel kapcsolatban

Jogos érdeklődés - ahol az Ön üzleti adataink részeként kell felhasználnunk az adatainkat, hogy kiváló termékeinket és szolgáltatásainkat biztosítsuk, és ezt megtesszük oly módon, hogy nem befolyásolja lényegesen az Ön jogait, szabadságait vagy érdekeit, pl. profilalkotási tevékenységünk az alábbiakban olvasható.



Mennyi ideig tartjuk az adatokat?

Az Ön személyes adatait megőrzi, miközben továbbra is vásárol és kölcsönhatásba lép velünk, mindaddig, amíg szükséges ahhoz, hogy teljesítsük az összegyűjtött célokat. Még mindig keményen dolgozunk annak érdekében, hogy az összes rendszerünk összehangolódjon, de a bónuszkártya és / vagy az online vásárlási fiókod lejárt két évvel azután, hogy utoljára vásároltál velünk, és az Ön adatai a harmadik év után archiválásra kerülnek. Ugyanakkor a törvény előírja, hogy bizonyos adatokat hosszabb ideig tartsunk fenn, mint más típusokat, és jogosultak arra, hogy olyan információkat tartsanak fenn, ahol jogunk van erre. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a személyes adatainkat nem tartjuk meg hosszabb ideig, mint hét évvel azután, hogy utoljára vásároltál velünk, vagy lépjen kapcsolatba velünk, mielőtt törölnénk, és ha nincs szükségünk rá, vagy nem köteles megtartani azt, töröljük azt korábban .


Könnyen elhagyható

Minden egyes izlandi marketingkomunikációval lehetősége nyílik arra, hogy elutasítsa a jövőbeni komunikációkat, mint például a posta, a telefon, az SMS és az e-mail. De bármikor eldöntheted magad, ez is könnyű. Egyszerűen vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi gondoskodunk a többiekről. Csak vegye figyelembe, hogy akár 28 napig is eltarthat az összes rendszerünk frissítése.


Ügyfélprofilok létrehozása

Akár fagyasztva, akár frissen, az élelmiszerszekrényben vagy a hűtőszekrényben mindig izgalmas promóciókat kaptunk Izlandon. De hogyan tudjuk, hogy melyik ajánlat az Ön számára? Nos, hogy segítsen nekünk, hogy jobban megértsük Önt, mint ügyfelet, egyesítjük a bónuszkártyádat és az online vásárlási adatainkat, hogy világos képet kapjunk a vásárlási szokásainkról, és hozza meg az Ön számára leginkább releváns ajánlatokat és promóciókat .


Ezt a profilt nevezzük. És ez az, ami minden ügyfél izlandi élményét egyedülállóvá teszi - személyre szabva.


Információk megosztása

Szeretnénk keresni és fenntartani a bizalmát. Így általában nem, és nem fogjuk értékesíteni semmilyen személyes adatait harmadik félnek. Ez magában foglalja az Ön személyes adatait, például nevét, címét, e-mail címét vagy hitelkártya adatait.


Ugyanakkor megoszthatjuk adatainkat a következő cégkategóriákkal, amelyek lényeges részét képezik annak, hogy szolgáltatásainkat biztosítsuk Önnek:


Vállalatok, amelyek a webhelyeinket, a rendszerünket és a vásárlásainkat végzik, mint például az informatikai cégek, akik támogatják a rendszerünket, a fizetési szolgáltatókat, a szállítási ütemezési cégeket és az ügyfélszolgálati csapatainkat támogató rendszereket.

A professzionális szolgáltatók, mint például marketing ügynökségek, reklámpartnerek és más tanácsadók és ügynökök, akik segítenek nekünk üzletünkben, piackutatást végezzenek és termékismertetőket gyűjtenek össze

Biztonsági vállalkozóink, hitelminősítő ügynökségeink, bűnüldözési, csalásmegelőzési és bűncselekmény-csökkentő ügynökségeink, így segíthetünk a csalás és a bűncselekmények kezelésében. Ezekből a szervekből is információt kaphatunk, és arra használhatjuk, hogy ügyfeleinket és munkavállalóinkat online és raktárunkban biztonságban tartsuk

Az Ön által jóváhagyott cégek, például a szociális média oldalak (ha úgy dönt, hogy fiókjait hozzánk kapcsolja)

Ügyfeleink számára összegyűjtött, de névtelen információkkal és elemzésekkel nyújthatunk harmadik feleket. De mielőtt megtennénk, meggyőződünk arról, hogy nem azonosítja Önt.


Szükség lehet arra is, hogy személyes adatait nyilvánosságra hozza a rendőrségnek vagy más végrehajtó, szabályozó vagy kormányzati szervnek, ha erre érvényes kérés érkezik. Ezeket a kérelmeket eseti alapon értékelik, és a megosztás előtt mindig figyelembe vesszük az adatvédelmi szempontokat.


Adatok védelme az EEA-n kívül

Néha, a megrendelés teljesítéséhez, a fizetési adatok feldolgozásához vagy a támogatási szolgáltatások nyújtásához meg kell osztanunk személyes adatait az Európai Gazdasági Térségen kívüli harmadik felekkel és szállítókkal - például Ausztráliával vagy az USA-val.


De ha ezt tesszük, ne aggódj. Van olyan eljárásunk, amely biztosítja, hogy adatai ugyanolyan szintű védelmet kapjanak az EEA-n belül. Például a harmadik felekkel kötött szerződések meghatározzák azokat a szabványokat, amelyeket mindig követniük kell.


Ez azt jelenti, hogy személyes adataink bármilyen átadása az alkalmazandó törvényeket követi, és az adatait az ezen Adatvédelmi irányelvek alapelvei szerint kezeljük.


Ismerje meg partnereink honlapjait

Amikor a legjobb termékeket a nagy értékű termékekhez szállítjuk, nem tehetjük meg mindent saját magunknak.


Ezért együttműködünk különböző megbízható cégekkel, hogy termékeket és szolgáltatásokat nyújtson Önnek. Ezeket az árukat és szolgáltatásokat a weboldalunkon található linkeken keresztül érhetjük el a harmadik fél cégének mikroszitjához - a weboldal tulajdonában lévő és üzemeltetett weboldalához, de Izland márkajelzéssel vagy társ-márkával az érintett leányvállalattal.


A legfontosabb dolog, amit tudnod kell, hogy bár ezek a mikroszekszek tartalmazhatnak hunafood.co.uk címüket, ezeket a mikroszitákat Izland nem birtokolja vagy üzemelteti. A szabályokat a saját feltételeik és adatvédelmi szabályzataik szabályozzák, ezért biztosan érdemes a szakpolitikáikról is olvasni, hogy hogyan használhatók fel az információk.


Ha bármilyen kérdése vagy aggálya van a mikroszámokkal kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba az érintett harmadik féllel, az adatvédelmi irányelveikben részletezettek szerint, és szívesen segítenek Önnek.


A csalás megelőzése

Csak egy Hun a Food online élelmiszer kereskedés van. A Hun a Food-tól kapott összes e-mail egy hunafood.co.uk-ra végződő e-mail címből származik. Tehát, ha olyan e-mailt kap, amely Hun a Food-tól származik, és nem ér véget hunafood.co.uk-val ezek csalárdak csalók hamissak lehetnek, és továbbítani kell a Hun a Food részére a dataprotection@hunafood.co.uk címere.


Ne felejtse el a jogait

Ne feledje: adatai az Ön adatai. Tehát Önnek joga van kérni:


A legtöbb esetben ingyenesen hozzáférhetünk az Ön által tartott személyes adatokhoz

A személyes adatok helyesbítése, helytelen, elavult vagy hiányos

Hogy nem használjuk személyes adatait közvetlen marketing céljára

Ha visszavonjuk a beleegyezését, hagyjuk abba a személyes adataink beleegyezés alapú feldolgozását

Bizonyos körülmények között töröljük az adatait, vagy leállítjuk a feldolgozását, vagy összegyűjtjük

Hogy az adatokat vagy az Ön vagy egy másik szolgáltató részére átadjuk, vagy az adatokat elhelyezzük

Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk, hogy a következő jogokat bármikor igénybe vehesse:


Az információk frissítésének kéréséhez használja az online Hun a Food fiókot, vagy lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálati munkatársainkkal.


A többiek közül kérjük, forduljon adatvédelmi tisztviselőjéhez, levél címen Hun a Food Ltd-hez, 7 Clinton House Sheephouse way, New Malden, London, KT3 5PS címen , vagy e-mailben a dataprotection@hunafood.co.uk


Szeretnénk a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani Önnek, kéréseinek megfelelően fogunk cselekedni.


Az Ön joga, hogy visszavonja a hozzájárulást

Ha Ön megadja a személyes adatai használatának hozzájárulását, joga van bármikor megváltoztatni a véleményét, és visszavonni ezt a hozzájárulást. A visszavonás legegyszerűbb módja az ügyfélszolgálati munkatársaink felkérése. A fenti táblázatban megadott információk nagy része nem az Ön beleegyezésén alapul, és ezért továbbra is használhatjuk az adatait, ahol jogszerűen engedélyezzük.


Ahol amikor jogszerű érdekeinkre támaszkodunk


Abban az esetben, ha személyes adatainkat jogos érdekeink alapján dolgozzuk fel, kérhetjük, hogy hagy azokat adja meg. Például abban az esetben ha vásárolni szeretne és nem fogadja el a tájékoztatást nem tudjuk kiszolgálni, vagy ha fel szeretne íratkozni hírlevelünkre. Csak ha elfogadta az adatvédelmi tájékoztatást.


A személyazonosság ellenőrzése:

Az adatok bizalmasságának megóvása érdekében kérjük, hogy ellenőrizze személyazonosságát, mielőtt folytatná a jelen Adatvédelmi közleményben megadott kéréseket.


Ha engedélyt adott egy harmadik félnek, hogy kérelmet nyújtson be az Ön nevében, akkor azt is elfogadjuk, csak arra kérjük önöket, hogy bizonyítsák, hogy megengedik, egy másik személynek, hogy cselekdjen eljárjon az Ön nevében.





Panasz benyújtása

Mindig szívesen segítünk Önnek bármilyen kérdésben info@hunafood.co.uk, ha nem sikerül orvosolni panaszát megteheti az Információs biztos irodájában, kérjük, látogasson el a www.ico.org.uk oldalra


Maradjon biztonságban

Keményen dolgozunk, hogy honlapjainkat minél biztonságosabbá tegyük. Ezért, ha regisztrálsz, hogy a weboldal biztonságos részeit használja, kérheted, hogy hozzon létre egy jelszót.


Bármely jelszóhoz hasonlóan, ezt a jelszót bizalmasan kell kezelnie, nem szabad nyilvánosságra hoznia vagy megosztania senkivel, és felelős lesz a jelszó alatt fellépő minden tevékenységért. Ha ismeri vagy gyanítja, hogy valaki más ismeri a jelszavát, erről azonnal értesítenie kell (kérjük, olvassa el a „Kapcsolatfelvétel” részt)


Ha úgy gondoljuk, hogy a biztonság vagy a webhely visszaélése megsértették vagy valószínűleg előfordul, akkor Ön lesz az első, aki tudja. Megkérhetjük, hogy módosítsa a jelszavát, vagy felfüggeszti a fiókját, amíg nem igazoltuk az Ön személyazonosságát és / vagy addig, amíg a fiókja nem biztosított.


Cookie-k (adatokról beszélünk, nem édességről sütiről)

Minden ügyfelünknek személyre szabott élményt szeretnénk biztosítani honlapunkon. És a cookie-k segítenek nekünk. A cookie-k segítenek Önnek elkülöníteni a weboldalunk többi felhasználójától, és így egy zökkenőmentesebb élményt hozunk létre.


Mik azok a cookie-k és hogyan használják őket?

A cookie egy kicsi, ártalmatlan szövegfájl, amelyet a látogatott webhelyek sok számítógépen, táblagépén vagy mobiltelefonján helyeznek el. Beállíthatja, hogy böngészője elutasítsa a cookie-kat, de ez hatással lesz bizonyos funkciók használatára és az online vásárlásra.


Milyen típusú cookie-k vannak?

A cookie-k négy fő típusa létezik: itt és hogyan használjuk őket:


Alapvető cookie-k

Alapvető cookie-k - a honlapunk használatához szükségesek. Lehetővé teszik, hogy a helyszínen mozogjanak, és minden fantasztikus funkciót használjanak, például biztonságos területek elérését. Ezek nélkül a cookie-k nélkül a szolgáltatások, amelyek megkönnyítik az életedet, mint a bevásárló kosarak vagy a bevásárló listák, nem lennének dolog. Lásd, lényeges!


Teljesítmény cookie-k

Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek arról, hogy a látogatók hogyan használják a honlapunkat - mint a leggyakrabban használt oldalak, vagy ha hibaüzenetet kap a weboldalakról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek olyan információkat, amelyek azonosíthatják Önt. Valójában minden információ összesítve van és névtelen. Csak arra szolgál, hogy javítsa a webhelyünk teljesítményét.


Funkcionális cookie-k

Tudja, ha egy webhely emlékszik a korábbi vásárlásokra, vagy olyan adatokat, mint a felhasználóneved, hogy gyorsabban bejelentkezhessen? Ez egy funkcionális cookie. Több személyes funkciót biztosítanak a tapasztalat növeléséhez. A cookie-k által gyűjtött adatok ismét anonimizálhatók, és nem tudják nyomon követni a böngészési tevékenységét más webhelyeken.


Célzott hirdetési cookie-k

Tudjuk, tudjuk. Senki sem akar látni hirdetéseket. De legalább a cookie-kkal látni fogod az Ön számára relevánsabb hirdetéseket. Valójában ezek a cookie-k korlátozzák a hirdetések számát, és mérik a hirdetési kampány hatékonyságát.


Ezeket általában reklámhálózatok helyezik el, de csak engedélyünkkel. Ezek a cookie-k emlékeznek arra, hogy meglátogattak egy webhelyet, és megosztják ezt az információt más szervezetekkel, például a hirdetőkkel. Szóval, mint a profilrendszerünk, minden alkalommal, amikor az izlandi interakciót folytatod, finomítunk egy olyan tapasztalatot, amely megfelel Önnek.


A cookie-k választása

Honlapunk használatával Ön elfogadja, hogy ezeket a cookie-kat a készülékre helyezzük, és elérjük őket, amikor a jövőben meglátogatod az oldalt. Ha törölni szeretné a számítógépén már létező cookie-kat, akkor a böngésző „súgó” részében utasításokat kell adni arról, hogyan lehet megtalálni a cookie-kat tároló fájlt vagy könyvtárat.


További információk a cookie-król a https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-pecr/cookies-and-similar-technologies címen találhatók. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a jövőbeli cookie-k törlésével vagy letiltásával a felhasználói élményt érintheti, és előfordulhat, hogy nem tudja kihasználni webhelyünk bizonyos funkcióit. (Hé, ez az, ahogyan a cookie morzsolódik!)


Adatvédelmi irányelveink módosítása

Soha nem hagyjuk értesítés nélkül ügyfeleinket, naprakész tájékoztatást nyújtunk a jövőben az Adatvédelmi Szabályzatunkban esetlegesen végrehajtott változtatásokat ezen az oldalon közzétesszük, és ha szükséges, e-mailben is elküldük ahol tárolhatja is.


Lépjen kapcsolatba velünk


Mindig szívesen beszélünk ügyfeleinkkel.


Akkor is ha személyes dologról van szó, azt szeretnénk, ha biztonságban éreze magát, mint az Ön adatai.


Tehát, ha bármilyen kérdése, észrevétele vagy kérése van adatvédelmi irányelveinkkel kapcsolatban, kérjük, ne habozzon kapcsolatba lépni adatvédelmi tisztviselőjével a dataprotection@hunafood.co.uk címen


Vagy csak hívjon baráti ügyfélszolgálati munkatársainkat a 02082401307-es telefonszámon (kérjük, válassza az 1. lehetőséget). Elérhetőek hétfőtől péntekig 10-től 16-óráig a hívásokat lehet rögzítjük.


Örömmel fogadjuk leveleiket is. Tehát, ha szeretne, írjon nekünk, elérheti minket:


Hun a Food Ltd

7 clinton House, Sheephouse Way

New Malden

London

KT3 5PS


Honlapunk hunafood.co.uk a Hun a Food Ltd. (Cégszám: 11841675) tulajdonában vannak és üzemeltetik.


Utolsó frissítés: 21.03.2019